Fietsen in Zuid-Frankrijk

fietstrektocht aveyron, zuid frankrijkfiets route valleien fietstocht

fietstocht in de vallei van de tarn, frankrijkfietspad lang de tarn, frankrijk

fietsen in de bergen, zuid frankrijkfietskaart valleientocht

De fietstocht

Tijdens deze tocht fiets je met je eigen fiets via geasfalteerde weggetjes van het ene huis naar het andere. Een goede fiets met voldoende versnellingen en een goede conditie zijn aanbevelenswaardig. Ook elektrische fietsen zijn mogelijk. Je auto blijft op het eerste adres en wij brengen je bagage naar het volgende adres.
De fietsroutes leiden je door het middelhoge berg -en rivierlandschap van de "Vallée du Tarn". De hoogteverschillen variëren tussen 200 en 650 meter. Weliswaar hier geen Alpe d'Huez of Mont Ventoux, maar voor de sportfietser uitdagende tochten met heuvels tot 650 meter. Wij bieden verschillende fietsroutes aan: korte, lange, lichte en wat zwaardere, tussen 30 en 80 km.
De lichte tochten gaan zoveel mogelijk door de valleien maar heben zo nu en dan ook een stevige klim en in de zwaardere kom je regelmatig een pittige klim en een steile afdaling tegen. Een voordeel is, dat er hier nauwelijks verkeer is en dat de asfaltwegen goed worden onderhouden. fietskaarten, GPS of Smartphone fietstracks            

wandeling frankrijk

Fietsroutes Franse Valleientocht

fietsroutes valleienfietstocht zuid frankrijk

Wandel/fiets combi arrangement


Als je bij ieder huis 2 nachten verblijft, dan kunnen we een leuke variant samen stellen; een fiets -en wandel arrangement. De ene dag maak je een rondwandeling om vervolgens de tweede dag met de fiets naar het volgende huis te gaan. Je maakt dus om en om een wandeltocht en een fietstocht. In plaats van te wandelen kun je natuurlijk ook een fietsronde maken of een rustdag inlassen om de spieren even tot rust te laten komen. Geef bij de reservering aan als je belangstelling hebt voor dit combinatie arrangement.

fiets en wandelarrangementzuid frankrijk

Wij bieden een fietsarrangement van huis naar huis, waarin je zelf kunt aangeven:

  • op welke dag je met deze fietsvakantie wilt beginnen;
  • hoeveel overnachtingen je wilt binnen de fietstocht;
  • of je binnen de fietstocht rustdagen in wilt plannen en op welke dagen.

Hier tref je een video aan, gemaakt in 2007 door Jean Marie Bodt. Het geeft een aardig sfeerbeeld van de omgeving en de accommodaties.

na de wandeling

Voorbeeld fietstocht


1e dag - Aankomst La Cazette.
2e dag - Fietstocht rond het meer naar La Bouysse.
 
3e dag - Over de bergkam naar La Frayssinette.
4e dag - Langs de rivier de Rance naar La Libaudié.
5e dag - Via Ambialet door de Tarn vallei naar Albugue.
6e dag - Door Brousse le Château weer terug naar Cazette.
7e dag - Na het ontbijt (of de avond ervoor) de auto ophalen en vertrek.

fietsen over bergweggetjes

Afhankelijk van beschikbaarheid van de huizen kan de tocht in een andere volgorde gepland worden. Soms kan het zijn dat een accommodatie niet mee kan doen, dan wordt gezorgd voor vervanging.

De ervaring leert dat veel gasten het erg prettig vinden om minstens twee nachten op dezelfde plek te verblijven en van daaruit een rond fietstocht te maken.
Zo is er meer rust en tijd om van iedere plek te genieten en de bewoners wat beter te leren kennen.fieten door de vallei

fietstocht langs de rivier

fietsen door kleine dorpjes

In deze fietsvakantie geldt:

  • op de eerste dag is de aankomst bij het eerste huis vanaf 17.00 uur en vertrek op de laatste dag na het ontbijt.
  • het adres waar je overnacht, verzorgt de avondmaaltijd, overnachting, ontbijt, lunchpakket, fietskaarten en bagagevervoer.
  • een fietsdag is een dag waarop je naar het volgende huis fietst, vertrek vóór 10 uur, aankomst ná 16.00 uur.
  • een rustdag is een dag waarop je op hetzelfde adres nog een tweede nacht verblijft. Je kunt dan in de omgeving een fietstocht of wandeling maken of thuis blijven.

rondwandeling zuid franrijk

wandelroutes zuid frankrijk